Skip to content

Cellulit masszázsról röviden

Ha nem vagy megelégedve az alakoddal, vagy a súlyod miatt egészségügyi problémád van, vagy csak a bőrödet szeretnéd simábbá varázsolni, akkor itt a lehetőség. A narancsbőrt más néven cellulitnak hívják, a két fogalom egy és ugyanaz. A narancs héját ha közelről megnézzük akkor valóban hasonlít egy erősen cellulitos bőrfelületre.

A nőknek, 90%-nak van narancsbőre, legyen akár fiatal vagy idős, sovány vagy telt alkatról szó. Főleg a strandszezon kezdetén kerül a fókuszpontba a narancsbőr, amikor is sokan kezdjük felvenni a harcot ellene és minden csodaszert kipróbálunk, hogy megszabaduljunk tőle. Ez az elváltozása a bőrnek főként combon popsin található, de van hogy a karokon hason és a háton is megjelenik.

NEM BETEGSÉG A NARANCSBŐR viszont tud bajt okozni, hiszen anyagcsere-problémák is társulnak hozzá, és a helyzet egyre csak romlik: a felduzzadt zsírsejtek akadályozzák a nyirok- és vérkeringést, miáltal a víz a környező szövetbe préselődik. Ennek eredményeként a bőr a környező részeken még inkább megdagad. Hogyan és miért alakulhat ki a narancsbőr? A szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek megduzzadnak, és a bőr felszíne felé türemkednek. A kötőszövet rugalmassága is csökken, amelynek köszönhetően a bőr egyenetlenné válik. az egészséges bőrfelület narancshéjra emlékeztető elváltozása. Az elváltozást a zsírsejtek megnagyobbodása és összetapadása okozza általában a kevés mozgás vagy a helytelen étkezés (plusz más tényező is felmerülhet) miatt.

Kezdetben csak a bőr összecsípésével látható a narancsbőr, máskülönben szép simának látszódik a felület. A második fokozat amikor fekvő helyzetben sima a bőr felülete de sajnos állva már látszódnak a kis hepehupás gödröcskék. A legsúlyosabb fokozat amikor már minden helyzetben látszik az elváltozás sőt a ruhán is áttetszik. Mit tehetünk ellene? Első fokozatnál még otthoni praktikákkal rendbe szedhetjük a bőrünket, második fokozatnál viszont ajánlatos az első fokozatnál alkalmazottakat kiegészíteni szaunázással, masszázzsal, fogyasztókrémek használatával, tekercseléssel, mozgással. A harmadik fokozatnál ajánlatos az életmódváltás is plusz méregtelenítő kúra, diéta. Érdemes egy kúrát végigcsinálni hogy látványos legyen az eredmény. Azt viszont tudnod kell, hogy még egy masszőr sem tud csodát tenni, ha nem áldozol te is a cél érdekében.

A masszázs hatására szebb lesz a bőröd, el kezd bomlani a zsír, de csak vizelettel és izzadással tud távozni. Sok sok vizet kell inni és ha elszánt vagy akkor diétázni és heti 3x mozogni minimum 30percet. Ha ez sikerül, akkor gyorsabban és látványosan fogsz átalakulni. A masszázst a tekercseléssel lehet segíteni. Vagyis a masszázs végén fóliával betekerjük a kezelt részt mi a szaunahatást idézi elő. A meleg hatására a pólusok kitágulnak és a krémben lévő hatóanyagok könnyebben beszívódnak, valamint az izzadáskor méreganyagok is távoznak.A keringésfokozó illetve vérbőséget okozó masszázsolajjal a kívánt testrészeken végzett kezelés az erőteljes masszírozó mozdulatok, valamint a köpölyözés végett kissé kellemetlen, enyhe fájdalommal jár, valamint az intenzív fizikai behatás miatt apró kék-zöld foltok kialakulhatnak, melyek pár nap alatt elmúlnak.

A kezelendő testrészek:

 1. Vádli, comb hátsó része és fenék területe.
 2. Csípő és derék.
 3. Comb elülső része.
 4. Has területe.
 5. Felkar.

Hány cellulit masszázs, cellulit kezelés lehet elegendő?

Célod eléréséhez legalább 10 alkalom szükséges, heti 2 – 3 alkalommal számolva és a késöbbiekben is szükséges néhány fenntartó kezelés ( havi 1 – 2 ), hogy az eredmény tartós legyen!

Cellulit masszázs menete:

 1. Peeling ( bör radírozás, dörzsölés )
 2. Bemelegítés, simító mozdulatokkal,
 3. Gyúrás
 4. Köpölyözés
  + (opcionális) TEKERCSELÉS.

A kezelés változatai:

 • 60 perc tekercseléssel
 • 90 perc tekercseléssel

Anti cellulitos testtekercselés:

Az anticellulit gélek vérbőségfokozó hatóanyagokat tertalmaznak. A gélt a kívánt felületre visszük fel,majd a tanult technikával betekerjük a vendéget.

 1. csökkenő narancsbőr tünetek
 2. zsírégető hatás
 3. gyorsuló anyagcsere
 4. kötőszövet méregtelenítése
 5. a bőr puhítása feszesítése

A kezelt testtájakat anyagcsere élénkítő krémmel bekenjük, majd lélegző fóliába csavarjuk úgy, hogy a fólia nem erős, de megfelelően egyenletes nyomás gyakoroljon a bőrre, szövetekre. Ez szintén fokozza a nyirokrendszer működését, feszesedik a bőr, a zsír-szövetek anyagcseréje és a hatóanyagok felszívódása is intenzívebbé válik.

Nem alkalmazható a masszázs:

 • akut fertőzés, láz, betegség
 • bőrsérülések, bőrbetegségek, fertőzéses, gyulladásos bőrelváltozások
 • akut traumák, összenőtt műtéti hegek,
 • vérzékenység,
 • súlyos visszértágulatok vagy súlyos érszűkület
 • trombózis, tromboflebitis
 • akut szívproblémák
 • kezeletlen magas vérnyomás
 • daganatos betegségek
 • terhesség,
 • kismedencei gyulladások esetén.
Back To Top